http://strelcha.bg/index.php
 

139 години от Освобождението на Стрелча
петък 13 януари 2017 - 13:39:04

С вдигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметника на полковник Тимирязев Стрелча отбеляза 139-та годишнина от Освобождението си от турско робство и 140 години от гибелта на един от най-активните дейци на революционното движение в региона - поп Бойчо Петров Ханджиев. Честването продължи в Младежкия център с изложба, научен доклад, проследяващ събитията от паметния ден, и представяне на филм за възстановка на Освобождението, подготвен от Историческия музей. Самата възстановка бе представена в Стрелча преди няколко години.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Инициативи за превенция на употребата от млади хора на наркотични вещества
петък 06 януари 2017 - 17:32:35

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Стрелча, Детска педагогическа стая към РУП – Панагюрище и СУ „Св. Св. Кирил и Методий” проведоха поредица от мероприятия, свързани с превенция на употребата на наркотични вещества от младите хора през месец декември на 2016 г.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
В Стрелча отбелязахме Богоявление и почетохме Ботев
петък 06 януари 2017 - 15:12:47

Трима смелчаци от Стрелча се впуснаха в ледените води на река Стрелчанска Луда Яна, където след богоявленския водосвет, протойерей Стефан Табаков хвърли кръста във водите, както повелява традицията за този ден. И тази година късметът споходи Никола Иванов Радев.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
сряда 04 януари 2017 - 11:24:20

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ - СТРЕЛЧА,
ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – СТРЕЛЧА И
ЦЪРКОВНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО НА ХРАМ – ПАМЕТНИК „СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ”


О  Р  Г  А  Н  И  З  И  Р  А Т

БОГОЯВЛЕНСКИ ВОДОСВЕТ
И ЧЕСТВАНЕ НА  
169 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА
ХРИСТО БОТЕВ

на 06.01.2017 г. /петък/

10.15 ч. – Поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев
– Откриване на изложба в Исторически музей - Стрелча
11.00 ч. – Водосвет и ритуал по хвърляне на богоявленския кръст
в река Луда Яна
/Мостът срещу СУ „Св. Св.
Кирил и Методий”/


З А П О В Я Д А Й Т Е!

изглед за печат създай pdf с тази новина
"Стрелчанска Коледа" приключи със събрани 5764,80 лв
четвъртък 22 декември 2016 - 15:26:46

Общинска администрация – Стрелча изказва своята голяма благодарност на ръководствата и педагогическите колективи  на ДГ „Д-р Стайко Стайков”, НУ „Паисий Хилендарски” и СУ „Св. Св. Кирил и Методий” за оказаната подкрепа в организирането и осъществяването на благотворителния концерт „Стрелчанска Коледа 2016” , на всички граждани и фирми от общината, закупили билети за концерта , на „Ватия Холдинг” ЕООД, „Орбиана” ЕООД, проф. д-р Лъчезар Цоцорков  за дарените средства.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
вторник 10 януари 2017 - 17:30:45

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ- СТРЕЛЧА И ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ -СТРЕЛЧА

О Р Г А Н И З И Р АТ

ЧЕСТВАНЕ НА  

139 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО
НА СТРЕЛЧА И
140 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА БОЙЧО ХАНДЖИЕВ

на 13.01.2017 г./петък/

пл. „Дружба”
11.00 ч.

        – Вдигане на националното знаме на Република България и поднасяне на венци и цветя пред бюст–паметника на полковник Тимирязев – Освободителя на Стрелча

Младежки център
11.15 ч.

        - Доклад за хода на събитията, довели до Освобождението на Стрелча и ролята на Бойчо Ханджиев в национално-освободителното движение.
Представяне на филм-възстановка на посрещането на руските войски в Стрелча
Изложба, посветена на Бойчо Ханджиев.

изглед за печат създай pdf с тази новина
Ново маршрутно разписание между гр.Стрелча и гр.Панагюрище
петък 06 януари 2017 - 17:23:30

Община Стрелча съобщава на жителите и гостите на града, че от  16.01.2017г. влиза в сила ново разписание на автобусите за обществен транспорт между град Стрелча и град Панагюрище по транспортната схема  на община Стрелча      виж
изглед за печат създай pdf с тази новина
СЪОБЩЕНИЕ
петък 06 януари 2017 - 11:01:11

Във връзка с усложнената епизоотична обстановка  по отношение  заболяването Инфлуенца А(грип)по птиците  и Заповед №РД 11-2656/30.12.2016 г. на Изпълнителния  директор на Българска агенция за безопасност на храните за обявяване на първично възникнало огнище на заболяването Инфлуенца А(грип)при диви птици в гр.Пазарджик, кметът на   Община Стрелча - Стойно Чачов свика Общинската  епизоотична комисия  на извънредно заседание за допълване на набелязаните мерки за предотвратяване проникването на заболяването  на територията на община Стрелча.
Приетите превантивни мерки включват осъществяване на постоянен ветеринарномедицински контрол в птицевъдните обекти за спазване на мерките за биосигурност. 
Мерките за недопускане/ предотвратяване на заболяването  Инфлуенца по птиците  на територията на община Стрелча включват  ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СОБСТВЕНИЦИ НА ЖИВОТНОВЪДНИ ОБЕКТИ/ЖО/(ЛИЧНИ СТОПАНСТВА И ФЕРМИ) за отглеждане на птици, а именно:

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Ритуалът "Наричане на китки" - в първия ден на годината
вторник 03 януари 2017 - 11:25:59

Традиционния за първия ден от новата година ритуал "Наричане на китки" представиха на 01.01.2017 г. фолклорният състав към НЧ "Просвещение 1871" и Клуба на пенсионера в Стрелча. Момите, които участват в представянето на обичая приготвят китки с цветя, поставят ги в менче и ги наричат с различни пожелания. 

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Стартира 10-то издание на „Стрелчанска Коледа“
сряда 21 декември 2016 - 12:44:47

За 10-та поредна година община Стрелча организира кампанията „Стрелчанска Коледа“ за събиране на средства за деца сираци, полусираци и деца с увреждания. За разлика от предишни години, когато средствата се събираха под формата на благотворително тържество, тази година общината организира благотворителен концерт с участието на деца от детска градина "Д-р Стайко Стайков", ученици от НУ "Паисий Хилендарски" и СУ "Св. св. Кирил и Методий".

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 41 42 43
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.