http://strelcha.bg/index.php
 
Празникът на Стрелча
вторник 31 юли 2018 - 15:12:18

Поколения наред стрелчани приемат Илинден като свой празник. В навечерието му предците са приготвяли празничния гювеч. Натоварвали ли са талигите, подготвяли са кочиите  и сред гости и роднини от близо и далеч са отдавали почит на светията в едноименната местност – „Свети Илия”. В  наши дни Стрелча продължаваме традицията за почитане на Илинден като празник на града в неговия осъвременен вид.
Последната събота на м. юли, в дните между 20 юли и 2 август – Илинден по стар и нов стил, е начинът, по който Стрелча обединява минало и настояще и отправя поглед към бъдещето.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Поздрав от кмета на община Стрелча Стойно Чачов
петък 27 юли 2018 - 17:14:39
изглед за печат създай pdf с тази новина
четвъртък 26 юли 2018 - 19:03:21

str_izl_zlatyob.jpg
изглед за печат създай pdf с тази новина
ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СТРЕЛЧА ПОДГОТВИ ДОКЛАД ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ЛЕВСКИ В СТРЕЛЧА
сряда 18 юли 2018 - 14:33:05

ПО ПОВОД 181 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА БЕЗСМЪРТНИЯ АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА-ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ-ЛЕВСКИ, СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-СТРЕЛЧА ПОДГОТВИХА ДОКЛАД ЗА ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА ЛЕВСКИ В СТРЕЛЧА НА ТЕМА „СЪЗДАВАНЕ НА РЕВОЛЮЦИОНЕН КОМИТЕТ В СТРЕЛЧА”


СЪЗДАВАНЕ НА РЕВОЛЮЦИОНЕН КОМИТЕТ В СТРЕЛЧА

Местните природни условия създавали на трудолюбивите стрелчани условия за добър поминък, но те не можели да се примирят с растящото от година на година тегло под гнета на турската феодална власт. Подложени на грабежи, насилия, притеснения и унижения, стрелчани съвсем загубили сигурността на своето материално благополучие. Не само турските аги и бейове, но и най-низшите представители на султанската власт, както и всеки от техните съселяни – мюсюлмани, станали господари над техния живот и имот. Единствено спасение чрез което биха могли да видят бленуваната свобода, те виждали само в революционната борба.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Програма за Празника на град Стрелча
вторник 17 юли 2018 - 13:06:34
Поздрав от президента на Р. България Румен Радев
петък 27 юли 2018 - 17:35:31
изглед за печат създай pdf с тази новина
Поздрав от председателя на ОбС-Стрелча Мария Станкова
петък 27 юли 2018 - 17:01:29
изглед за печат създай pdf с тази новина
четвъртък 26 юли 2018 - 18:59:30
изглед за печат създай pdf с тази новина
Община Стрелча кандидатства с три проектни предложения
вторник 17 юли 2018 - 13:42:20

Община Стрелча кандидатства с три проектни предложения по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020.
 
1.    „Благоустрояване на улична мрежа в гр.Стрелча, община Стрелча”
Проектното предложение предвижда  благоустрояване на осем броя улици. Благоустрояването обхваща подмяна на цели участъци без носимоспособност с нова конструкция на настилката, изграждане на участъци без конструкция на настилката, фрезоване на асфалтовите пластове и подмяна с нови, подмяна на бордюрите, подобряване на параметрите на хоризонталните и вертикални криви и нивелетата, подобряване на хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация. Старите тротоарите ще бъдат заменени с нови  с цел обезопасяване на пешеходното движение. С реализирането на проектното предложение  ще се възстанови  и подобри  съществуващата пътна настилка, пътното тяло и отводняването, с цел осигуряване условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване на експлоатационния живот на пътищата.

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Яна Огнянова ще представи моноспектакъла "Жената е странно животно" в читалище "Просвещение-1871" Стрелча
понеделник 09 юли 2018 - 13:12:50

jenata_yana_m.jpgНа 13 юли от 20.00  часа в салона на Читалище " Просвещение-1871" в град Стрелча великолепната актриса Яна Огнянова ще представи моноспектакъла" Жената е странно животно" по текст на Здрава Каменова.
Представлението се играе с огромен успех в София на камерната сцена  на театър " Сълза и смях" и

[ Прочети още...]
изглед за печат създай pdf с тази новина
Отиди на страница  1 [2] 3 ... 60 61 62
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.