+ A | - a | A
· ОУП
Общински служител спаси дете от удавяне в Градския минерален плаж в Стрелча
четвъртък 04 юли 2013 - 16:15:31

Инцидентът е станал на Градския минерален плаж. 37- годишният Георги Белухов  работи като спасител на плажа  и спасява от удавяне 7- годишния  Георги Табаков от София. Детето влязло да се къпе само. Според очевидци само бързата реакция на младия мъж предодвратява фаталния край. Георги Белухов живее в гр. Стрелча, семеен е, с две деца.Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев се срещна с Георги Белухов.

„От името на Общинска администрация- Стрелча и лично от мое име изказвам огромната ни благодарност за проявените от Вас смелост и решителност за спасяване на един детски живот! Трудно ми е с думи да опиша това, което сте направил, но знам, че да върнеш живота, усмивката, надеждата и бъдещето на едно дете и на неговите близки се нарича  героизъм и мъжество! Ние се гордеем с Вашата постъпка! Тя може да бъде пример за всеки един от нас! Искрено желая на Вас и Вашите близки здраве, благополучие и късмет!”, каза кмета на общината Иван Евстатиев.

За проявения героизъм и смелост  Георги Белухов получи от кмета благодарствен  адрес, статуетка с герба на общината и парична награда.

 изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.