http://strelcha.bg/index.php
 
Обществено обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план (ОУП) на община Стрелча и екологичната оценка към него
петък 01 септември 2017 - 16:31:15

Общественото обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план (ОУП) на община Стрелча и екологичната оценка към него се проведе на 31 август 2017 г. в Младежки център – Стрелча.
Общият устройствен план е разработен на основание чл.125 от ЗУТ от ЕТ "АрхПро - Лъчезар Лалев".
Общественото обсъждане беше открито от кмета на община Стрелча г-н Стойно Чачов.
Под формата на експозе арх. Лъчезар Лалев разясни същността на изготвения предварителен проект, както и заложените идеи и подходите в него.

Г-жа Вили Дашинова - управител на фирмата, изготвила  Доклада по екологична оценка на плана -  „РЕКО инженеринг ЕООД”,  представи основните параметри от него.
 
 На общественото обсъждане присъстваха гл. архитект Николай Младенов, председателят на Общински съвет – Стрелча - Мария Станкова, експертите от РИОСВ – Пазарджик – Любка Фърцова и Верка Ничева, представителят на РЗИ – Пазарджик – инж. Петя Попова, представители на фирми и граждани.Общият устройствен план определя общата структура на територията на общината, устройствените зони и режими на отделните й части с прогнозен период на действие – 2035 г.

Главната цел на ОУП на община Стрелча е създаването на оптимална  териториална планова основа за дългосрочно устойчиво устройствено развитие в съответствие с приетите стратегически документи за регионално развитие и със специфичните за общината природни, културно-исторически, туристически и други ресурси.

Целите и задачите произтичат от предназначението на устройствените планове за формиране на хармонична и устойчива жизнена среда в населените места с възможности за  реализиране на инвестиционни инициативи и осигуряване опазването на недвижимото културно наследство.изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.