http://strelcha.bg/index.php
 
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
петък 19 юли 2019 - 16:10:46

 Във връзка с усложнената епизоотична обстановка в Република България  по повод констатирано  огнище на болестта Африканска чума по свинете се проведе извънредно заседание   на  Общинската  епизоотична комисия на 19.07.2019 г.,  на което бяха приети  мерки за предотвратяване разпространението на заболяването, както следва:


prase1.jpgІ. Собствениците  на животновъдни обекти  за  отглеждане на свине се задължават да  осигурят   добро ниво на мерките за био-сигурност; да  съхраняват в закрити помещения фуража,  с който изхранват свинете и да  не допускат достъпа на диви птици;

ІІ. Собствениците на животновъдни обекти  за лична консумация-”заден двор” се задължават да декларират отглежданите животни и птици по вид и брой в съответното кметство и ги подадат за вписване в информационна система на БАБХ;  да не разрешават контакт на външни лица с животните; да не изхранват на животните хранителни отпадъци от животински произход; при съмнение за  свине с клинични признаци на заболяването, да сигнализират кмета на населеното място и ветеринарния лекар.

 ІІІ. Собствениците на търговски обекти и заведения за хранене, генериращи кухненски отпадъци се задължават да предават генерираните странични кухненски отпадъци на специализирани фирми, с които да   имат сключени договори за обслужване.

ІV. Забранява се провеждането на пазари и изложби на селскостопански животни и техните продукти на територията на община Стрелча.   виж още


изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.