http://strelcha.bg/index.php
 
ЦЕЛЕВА ПРОГРАМА „ТОПЪЛ ОБЯД У ДОМА В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ-2020Г”
понеделник 11 май 2020 - 12:03:04

Община Стрелча  стартира изпълнение  на  Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020г.“. Програмата е финансирана от националния бюджет чрез Агенцията за социално подпомагане и е част от пакета мерки на държавата за подкрепа на най – уязвимите лица в условията на обявената извънредна ситуация в страната.
Потребителите, включени в услугата, са лица от следните целеви групи:


•    Лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под карантина.
•    Уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредно положение, обявено за страната и не са в състояние да си осигурят прехраната.
•    Лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане  или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
Приготвянето на топлия обяд се извършва в кухненския блок на Домашен социален патронаж и се доставя до домовете на потребителите в опаковки за еднократна употреба. Седмичните менюта включват супа, основно ястие и хляб, както и десерт поне веднъж в седмицата, ,  като се спазват принципите на балансирано хранене и изискванията за безопасност на храните, националните стандарти и нормите за хранене.
Лицата ще получат съпътстваща подкрепа чрез съдействие за ползване на административни или друг вид услуги, закупуване и доставяне до домовете хранителни или други продукти от първа необходимост, лекарства, закупени със средства на потребителите.
Социалната услуга ще се предоставя в периода от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. в рамките на 33 работни дни за 60 потребители от цялата община.
Общата стойност на проекта е 5742,00 лв.

 
 


изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.