+ A | - a | A
· ОУП
Кметът на община Стрелча - с Почетна грамота и възпоменателен юбилеен медал
понеделник 22 април 2013 - 13:46:05

Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев бе удостоен с Почетна грамота и възпоменателен юбилеен медал. Отличието се връчва в израз на признание за благороден принос към утвърждаване на модерната българска държавност, е записано в Почетната грамота. Възпоменателният юбилеен медал е изработен в Монетния двор и се връчва на общественици за популяризиране и съхраняване на историческото ни наследство.

220413.jpgОтличията се присъждат от Национален инициативен комитет „135 години от Освобождението на България” с председател професор Андрей Пантев. Почетен патрон на честванията е Председателят на 41 Народно събрание Цецка Цачева.
Националният инициативен комитет е създаден през ноември 2012- та година.
Припомняме, че на 3-ти март тази година в Стрелча по инициатива на Кмета Иван Евстатиев бе открит бюст- паметник на освободителя на града полк. Николай Аркадиевич Тимирязев. Национално дружество „Традиция” под ръководството на Мариана Няголова пресъздаде посрещането на отряда на полк. Тимирязев в гр. Стрелча. Спектакълът  възстановка върна присъстващите стотици жители и гости на община Стрелча 135 години назад и направи съпричастни с паметните събития.


изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.