+ A | - a | A
· ОУП
Признателна Стрелча почете юбилея на актьора и режисьора Иво Русев
понеделник 28 август 2023 - 10:18:13

На организираното на 25 август от Община Стрелча и НЧ "Просвещение – 1871г." вълнуващо тържество в Ритуалната зала на администрацията кметът инж. Георги Павлов връчи почетен плакет за заслуги и подаръци на актьора и режисьора Иво Русев по повод 80-годишния му юбилей. 
В емоционалното си обръщение към юбиляря  инж. Павлов изрази своята и на жителите на общината благодарност за дългогодишната му работа на театралната сцена на Стрелча.
връчване на подарък на иво русев от кмета на стрелча инженер георги павлов

Кметът изтъкна, че зад успеха на театралния състав стоят безкомпромисността на  Иво Русев към кича и еднодневките и налагането на професионални стандарти в подготовката и реализирането на театралните представления. 
Председателят на Общинския съвет г-жа Иванка Илиева също поздрави юбиляря и му поднесе кошница с цветя. Следваха поздравите и подаръците на НЧ "Просвещение – 1871г." и на самия театрален състав. 
 
връчване на подарък на иво русев от мария петришкавръване на подарък на иво русев от иванка илиева
иво русевиво русев и инженер георги павлов
От своя страна Иво Русев благодари за приятната изненада и изразеното признание. Той подчерта, че неговата 34-годишна връзка със Стрелча се дължи на таланта  на самодейния състав, грижата и упоритостта на читалищното настоятелство и председателя му Мариана Няголова, сътрудничеството с Община Стрелча и не на последно място - подкрепата на бизнесмена и общински съветник Иван Радев, който също бе сред гостите на тържеството. 
 
иво русев в ритуалната зала в стрелчаivo_rusev_9.jpgиво русев
Актьорът от Пазарджишкия театър Иво Русев стъпва на сцената на Стрелча през 1989 г. с режисирането на постановката "Дядо Матейко брои звездите". Като оценява потенциала на стрелчанските театрали той продължава сътрудничеството си с НЧ "Просвещение – 1871г." и Община Стрелча цели 34 години и поставя 11 заглавия - "Големанов", "Църква за вълци" - два пъти с различни състави, '"Гераците", "Малко село накрай света", "Двубой", "Боряна", "Провинциални анекдоти", "Вражалец", "Нишан", "Почивен ден" и "Мамут".
Иво Русев е и в основата на създаването на забележителния  спектакъл-възстановка "Смърт или свобода" на Община Стрелча, пресъздаващ събитията от Априлското въстание и незаменим консултант на културните събития в града. 
 
обща снимка
 
иво русев в стрелча



изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.