+ A | - a | A
· ОУП
Община Стрелча започва ремонт на общинската сграда на поликлиниката
понеделник 13 май 2024 - 12:29:17

ремонт на главния вход
 
От днес, 13 май започват дейностите по  цялостния ремонт на сградата на поликлиниката в центъра на града.
По повод добрата новина кметът на общината инж. Георги Павлов изрази своята и на общинската администрация удовлетвореност, че стартира належащ ремонт на общинска сграда с висока обществена значимост, на която не е правен основен ремонт от 1984 г.

Реализирането на проекта „Подобряване на енергийната ефективност на административна сграда, находяща се  в УПИ ІI-поликлиника, кв.63 по плана на град Стрелча“ включва подмяна на покрив, дограма, ВиК, електрическата инсталация, отоплителна инсталация, санитарни възли, изграждане на топлоизолация на външните стени.
На кратка церемония за стартиране на ремонтните дейности, в характерния си стил на работа - без излишна помпозност, но с висока ефективност на резултатите, кметът инж. Павлов подчерта, че сградата от години не отговаря на изискванията за здравно заведение, а Общината е била в дълг на граждани, лекари и всички заети в здравеопазването.
"С финансиране от повече от 1 милион лева от държавния бюджет слагаме край на студените и мрачни чакални и коридори, на овехтелите и неудобни лекарски кабинети, на падналата мазилка и цялостния занемарен вид на сградата. Стрелча заслужава удобна и функционална поликлиника. Не на последно място, обновлението ще позволи и пълноценното използване на всички помещения", завърши коментара си градоначалникът.
Общинска администрация съобщава, че работата на лекарските кабинети няма да бъде нарушена по време на строителните и монтажни дейности, които ще бъдат извършвани с оглед сигурността и безопасността на гражданите.
 
скеле около поликлиниката
 
поликлиниката отвътреизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.