· ОУП
Самодейният театър в Стрелча с нова постановка
сряда 21 май 2014 - 10:00:25

Самодейният театър на Стрелча и тази година зарадва почитателите си с нова постановка. Премиерата на комедията „Провинциални анекдоти” на Александър Вампилов се състоя пред пълната зала в НЧ „Просвещение 1871”.

Стрелча, театър, Съставът на театъра и неговият режисьор Иво Русев са добре познати от години и особено популярни от миналогодишната постановка на „Гераците”, но сега изненадаха публиката с различно по жанр и тема произведение. Идеята и внушенията на пиесата за доброто, достойнството и човечността се раждаха от конфликтите между героите, които бяха пресъздадени от Станислава Станева, Стоян Литов, Енчо Божков, Цветанка Няголова, Станислава Русев, Радослав Русев, Ильо Ильов, Йорданка Гунчева, Маргарита Пайтакова и Стоянка Панова. Помощник-режисьор бе Мариана Няголова, осветлението и озвучаването бе дело на Петър Петров, а суфльор- Кунка Петрова.
Режисьорът на пиесата Иво Русев отново доказа, че майсторството не е само в довеждането до край на конфликта и извличането на идеята, но и в намирането на точното произведение, точните хора и точното място.
След представлението кметът Иван Евстатиев поднесе кошница с цветя и поздрави екипа за чудесните мигове.
Стрелча, театър, Благодарение на участниците, финансовата помощ на общината и личната подкрепа на кмета Иван Евстатиев Стрелча за трета поредна година, след няколко годишно прекъсване, се радва на разнообразни и стойностни постановки.
изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.