+ A | - a | A
· ОУП
В Стрелча за първи път се проведе среща –обучение на тема „Действия при бедствия”
вторник 14 октомври 2014 - 16:52:50

Срещата- обучение се организира по инициатива на Кмета на община Стрелча Иван Евстатиев във връзка със зачестилите бедствия. Участие взеха Иван Панайотов – Директор на Регионална дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението”- Пазарджик, Марко Петкански – Началник на участък „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. Стрелча, Апостол Тошкин – Началник група планиране и превантивна дейност

141014_1.jpgв Регионална дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пазарджик, Живко Дишков – Главен секретар на Областен съвет на БЧК, Харалан Генов – Инспектор „Защита на населението” в Регионална дирекция „Защита населението” – Пазарджик, д-р Трифонов – председател на Общински съвет на БЧК- Стрелча, предствители на Български младежки червен кръст гр. Панагюрище.
„Нашата цел е да научим децата какво трябва да правят при природни катаклизми, ако се наложи.Това е особено важно на фона на случващото се в страната ни, а и в световен мащаб. Нашата инициатива е продиктувана от необходимостта от вземане на превантивни мерки, за да бъдат обучениени деца и възрастни за адекватни действия при бедствия.”, каза в началото на срещата- обучение кметът Иван Евстатиев.
„Радвам се, че тук присъстват ученици от различни класове, защото децата по- бързо възприемат от нас възрастните и се ориентират по- добре в ситуации. Целта ни е да се усвоят основни правила за действоя при пожари, земетресения, наводнения и други бедствия. За първи път правим такива срещи в Пазарджишка област и всички сме единодушни, че те трябва да станат традиционни и в другите населени места.”, каза Иван Панайотов.
141014_1.jpgДецата и присъстващите имаха възможност да гледат обучителен филм за възникването и справянето с пожари в домовете. Младежите от БМЧК- Панагюрище направиха демонстрации за помощ на изпаднали в беда хора в различни ситуации.
След обучението представителите на институциите се срещнаха и с доброволческите формирования и Щабът за действия при бедствия, аварии и катастрофи. Със Заповед № 196 от 07.03.2014г на Кмета на община Стрелча е създаден Общински щаб за изпълнение на Общинския план при бедствия и за взаимодействие с националния, областния и ведомствен щаб. Ръководител на кризисния щаб е Иван Евстатиев – кмет на община Стрелча.  


изглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.