+ A | - a | A
· ОУП
Минерални води и балнеолечение


 Преглед на снимка в оригинални размери 
Преглед на снимка в оригинални размериПреглед на снимка в оригинални размериПреглед на снимка в оригинални размери
   
Преглед на снимка в оригинални размериПреглед на снимка в оригинални размериПреглед на снимка в оригинални размери 

МИНЕРАЛЕН ИЗВОР „БАНЧЕТО”

 Минерален извор „Банчето” е открит през 1935 г.  Първата постройка  датира от 1953 г. Към момента изворът е благоустроен и работи  през топлите месеци от годината. Състои се от две помещения с два отделни басейна разделени за мъже и за жени.    Намира  се в м. Златината, на около 1,5 км южно от  Стрелча и е традиционно място за лечение и почивка на поколения стрелчани и гости на града.  
   
 Минерален извор „Банчето” е дериватен извор с понижена температура от
29 – 31 °С. Водата е хипертермална- хидрокарбонатно-сулфатно-натриева с флуор - 4,4 мг/л, газ - радон до 200 емана, с относително висока радиоактивност (190-200 емана),която в комбинация с флуор, силициева киселина и газ-радон я прави изключително благоприятна и доказано лечебна на заболявания, отнасящи се към опорно-двигателен апарат,сърдечно-съдови, гинекологични, кожни, очни,спомага оздравителния процес на увредената нервна тъкан. Водата засилва обменните процеси и дейността на клетките, влияе положително на всички жлези с вътрешна секреция,нормализира нивото на кръвната захар и холестерола, има благоприятен козметичен ефект върху кожа, нокти, коса. Водата на Минерален извор „Банчето” може да се прилагат външно, питейно и инхалационно.
 
 По своите физико-химически качества минералната вода в много отношения се доближава до тези на водата в Карлови Вари. Поради изключителните му лечебни свойства  върху нервната система, „Банчето”   е известно сред местното население като ,,Лудото Банче”.


Работно време на касата:

от 9.00 часа до 17.30 часа всеки ден

Цена на билет за едно посещение 7.00 лева
Цена на карта за 10 посещения 50.00 лева*******************************************


Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.