Новина: СТАРТИРА ПРОГРАМАТА „ДЕТСКО ЛЯТО” В ОБЩИНА СТРЕЛЧА
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
петък 12 юли 2013 - 16:01:08


За пети, пореден път, стартира лятната програма за деца на община Стрелча „Детско лято 2013”. Инициативата обхваща деца от 6 до 17- годишна възраст, като основната цел е да се осмисли свобдното време на децата през ваканцията.
str_detskolyato.jpgТрадиционно началото бе дадено със запалването на огън и провеждането на спортни и щафетни игри в местността „Света Петка” край града. Кметът на община Стрелча Иван Евстатиев осигури за всички записали се деца тениски с надпис „Детско лято”. Програмата, подготвена от организаторите – Общинска администрация, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Туристически информационен център, Исторически музей и НЧ „Просвещение- 1871” е в три направления – развлекателно, образователно и спортно.

През двата месеца децата от «Детско лято»- Стрелча 2013 година ще имат възможността да участват в състезания и дейности, които са познати от минали години, но също и в съвсем нови инициативи  и игри като „Ден на ума”, приложни дейности и др.

 Новина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.162 )