Новина: Община Стрелча ще се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
четвъртък 12 септември 2019 - 10:07:01


daiz4istim19.jpg Уважаеми съграждани,

Общинска администрация Ви призовава да се включите в инициативата „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”, която е една от най-мащабните  доброволчески инициативи  в България.
Нека всеки от нас излезе на 14 септември /събота/, за да  почисти тротоарните площи пред дома си, обществени паркове и градинки, детски и спортни площадки, нерегламентирани сметища на територията на общината или онова свидно за Вас място, което посещавате и искате да запазите.
Материали за  почистване  (ръкавици и чували)  може да получите  в сградата на Общинска администрация   Стрелча,  както и в  кметствата  на  с. Дюлево, с. Смилец, с. Свобода и с. Блатница до 17.00часа на 13.09.2019г.     Дежурни екипи на ОП „БКС и ОИ“ ще имат готовност да извозят събраните от Вас отпадъци.

Напомняме Ви, че растителните отпадъци при почистване на дворове и градини – трева, листа, стайни и градински цветя, остатъци от подрязване на храсти, лози и дръвчета се поставят  в специализираните контейнери за зелени отпадъци.

Апелираме към максимално използване на съдовете за разделно събиране на отпадъци  - ХАРТИЯ, ПЛАСТМАСА, СТЪКЛО, което ще намали количеството генериран от всички нас битов отпадък!Новина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.2370 )