Новина: Близо 2 милиона и половина лева за водопровод и канализация на 13 улици в Стрелча осигури кметът инж. Павлов
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
вторник 02 август 2022 - 16:20:09


улица
Благодарение на усилията и авторитета на кмета на общината инж. Георги Павлов пред държавните власти, Стрелча спечели 
2,490,563 лв. за подмяна на остарялата водопроводна мрежа на 13 улици и изграждане на канализация на 2 улици в града по решение на Министерски съвет.Улиците, на които ще бъде реконструиран водопровода са "Геро Грозев”, "Средна гора”, „Драгньо Пондев”, „Хаджи Димитър”, бул. „Руски” /запад/, „Топола”, "Цар Симеон Велики", „Руски” /горно ниво -север/, „Витоша”, „Марица”, "Стефан Караджа”, „Руски” – изток /долно ниво/ от о.т.326Б  /след моста/ до 40 метра преди о.т.31 (329Б-312),  „Стрелец”, "Богдан Овесянин“, а канализацията - на „Витоша”  и „Драгньо Пондев” /изток/.
Проблемите с водопроводите и канализацията от десетилетия създават неудобства на гражданите и възпрепятстват развитието на общината, но с мандата на инж. Павлов, чийто основен приоритет в управлението е благоустрояването на  уличната мрежа, за по- малко от две години е изграден водопровод на 10 улици и се работи по още 5,  канализация на 3 и още 1 в момента, асфалтирани са 8 улици и още 8 са в процес на реализация.
Стрелча е сред 8-те общини от област Пазарджик - Батак, Септември, Брацигово, Пещера, Ракитово, Велинград и Лесичово, които са спечелили финансиране.
 
Бул.
 Новина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.3535 )