Новина: Поздрав от кмета на община Стрелча инж. Георги Павлов
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
събота 24 декември 2022 - 10:37:41


Георги Павлов
 
   Уважаеми съграждани.
   Скъпи приятели,
В навечерието на благословените коледни и новогодишни празници всички  сме обединени от надеждата за личен просперитет и по-добро бъдеще на общината и страната ни.Обгърнати от семейния уют на коледните дни и в очакване на новата година, неизменно правим равносметка на отиващата си, която не беше лека. Сблъскахме се неочаквани трудности, породени от историческото време, но заедно преодоляхме препятствията. През кризисната 2022 година не отстъпихме назад, а напротив, съхранихме постигнатото и продължихме със същия темп и заряд да градим бъдещето на община Стрелча.
 
Благоустрояването, изграждането на водопроводи и канализация на уличната мрежа, завършения ремонт на редица важни обществени сгради в града и кметствата, облагородяването на централната градска част, новите детски площадки и кътове за отдих, поредните финансови инвестиции за инфраструктурни обекти, силната социална политика и грижа за най-уязвимите членове на нашата общност, надграждащите културни прояви и все по-добрата визия на общината са малка част от резултатите, с които можем да се гордеем.
 
Вярвам, че и през следващата година ще бъдем все така обединени около общата цел за просперитет на общината ни.
Нека през тези светли дни си спомним и почерпим вдъхновение от историята на Стрелча.
 
В първите месеци след Освобождението, още преживяващи страшния погром на Априлското въстание в землянки и набързо сковани постройки, първото, което стрелчани правят като свободни хора е да съградят и възстановят черквата „Света Неделя Огняна“.
Не домовете си, не стопанствата си, а църквата.
Вярвам, че християнският дух и чувството за принадлежност към общността живеят в нас и сега, а предизвикателствата на времето ги правят само по-устойчиви.
Нека любовта да пребъде във всяко сърце и да ни вдъхновява за лични и общи каузи.
Заради нашите семейства и близки, заради нашата община и Родина!

БЛАГОСЛОВЕНА КОЛЕДА!
ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!
 

ИНЖ. ГЕОРГИ ПАВЛОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СТРЕЛЧАНовина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.3704 )