Новина: Нови цветни пластмасови кофи за разделно събиране на отпадъци са закупени за домакинствата в град Стрелча
(Категория: Актуално)
Публикувано от strelcha_adm
сряда 25 януари 2023 - 13:27:04


 
контейнери за разделно събиране
 
     Съдовете са общинска собственост и са в резултат от  последователната екологична политика, която общината  решително провежда, през последните две години.  Те са предназначени за разделно събиране на пластмасови, метални и хартиени опаковки в жълтите на цвят кофи и за стъклени опаковки  - в зелените, с вместимост 120 л.    Новите съдове са предоставени на живущите на ул. „Геро Грозев“, ул. „Полковник Тимирязев“, ул. „Надежда“, ул. „Андрей Золотухин“,  ул. „Стара планина“, ул. „Петра Войвода“, част от улиците:  „Енчо Фингаров“, „Стрелец“, Димитър Благоев“ и „Витоша“. До  момента  живущите на тези  улици събираха разделно отпадъците само в два комплекта трицветни  контейнери  предоставени от ЕКОПАК, които ще бъдат преместени  на  бул. "България" /на кръстовището с ул. "20-ти април“/ и на ул. "Трети март“/ в близост до детската площадка/.
    Кметът на общината инж. Георги Павлов коментира, че „по-големият брой съдове и съответно, близостта им до домовете, улеснява и същевременно стимулира инициативата на гражданите да събират разделно отпадъците. По този начин ще бъде намалено общото количество битов отпадък депониран на Регионалното депо в Панагюрище и спестените средства ще бъдат вложени в закупуването на нови съдове и оборудване“.
    Поетапно с нови съдове ще бъдат оборудвани  всички квартали  на града и кметствата.  Общо за две години са осигурени съдове за 200 домакинства. В следващите месеци на тази година предстои подмяна на старите контейнери тип „Бобър“ с нови контейнери тип „Ракла“ 1100 л. и поставяне на точки за разделно събиране в четирите населени места в общината
 
konteineri_za_razdelno.jpg
 
улица с контеинери за разделно събиранеНовина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.3734 )