Новина: Село Свобода отбеляза своя празник
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
сряда 24 септември 2014 - 10:05:03


Кметският наместник Димитър Македонски припомни в словото си събитията, довели до обявяване Независимостта на България. „Ние сме заслужили и изстрадали този ден. Да живее свободна и независима България и свободният български народ!”, каза още той.село СВОБОДА, „Дни като днешният трябва да ни сплотяват още повече като нация, защото само така ще успеем да преминем през трудностите. В село Свобода вече започна реализацията на едни голям проект ” „Реконструкция и подмяна на външен довеждащ водопровод и реконструкция и доизграждане на Помпена станция за водоснабдяване и Реконструкция и подмяна на вътрешна водопроводна мрежа”. Проектът е финансиран по  Програмата за развитие на селските райони,
Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и е на стойност  2 675 956,00 лв. без ДДС.
С реализацията на проекта ще бъде извършена цялостна реконструкция и изградена водоснабдителна  и канализационна инфраструктура с пречиствателно съоръжение. Ще бъде извършена и рехабилитация на пътната мрежа. За нас няма нищо по- важно от подобряването на условията на живот. Честит празник!” , каза кметът на община Стрелча Иван Евстатиев.
Жителите и гоститена село Свобода имаха възможността да наблюдават демонстрациите на Клуб по таекуондо- Стрелча, изпълненията на фолклорните състави от Блатница, Свобода и Дюлево, на мажоретен състав от гр. Панагюрище с ръководител Мария Бензарова и оркестър „Родопи”.  
Сред гостите на празника бяха председателят на Общински съвет- Стрелча Мариана Няголова, общински съветници, кметски наместници.
Новина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.681 )