Новина: В Стрелча бе отбелязан Световния ден за възпоменание на жертвите, загинали при пътно- транспортни произшествия
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
петък 14 ноември 2014 - 16:45:41 На тази дата почитаме паметта на хората, загинали по пътищата на страната. Община Стрелча със съдействието на КАТ- Панагюрище организираха Кампания за разпространение на информационни материали – листовки и брошури. Ученици раздаваха материали на шофьори на кръстовища в града. Пътните полицаи спираха автомобилите, а учениците раздаваха листовките на шофьори и пешеходци.
„Не се прави на герой! Остани жив! Първата помощ спасява живот!” са част от призивите на днешния ден.
„Нека всички институции и участници в движението заедно с повече воля и упоритост, обединяват усилията си за постигане на нова култура в движението и пътищата станат по- безопасни за всички.”, каза кметът на Община Стрелча Иван Евстатиев. Инициативата бе подкрепена от зам.- кмета Кирил Биров, Райко Василев полицейски инспектор „Пътен контрол”- Панагюрище, младши автоконтрольори Костадин Немски и Сотир Иванов.
141114z.jpgС резолюция на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 година се призовават правителствата и международната общественост да отбелязват всяка трета неделя от месец ноември като Ден за възпоменание на жертвите от пътно- транспортни произшествия.
Новина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.728 )