Новина: Представление на "Гераците" в читалище "Просвещение 1871"
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
петък 17 май 2013 - 16:19:23


При небивал интерес се състоя премиерата на постановката „Гераците” по едноименното произведение на Елин Пелин. Самодейният състав към читалище „Просвещение 1871” представи класическото произведение пред многобройна публика. За зрителите бе истинско удоволствие да наблюдават представлението по драматизацията на Методи Андонов и режисурата и постановката  на з.а. Иво Русев.Гераците„Играта на актьорския състав грабна зрителите. Темите, които поставя  произведението на Елин Пелин са актуални и днес, затова се насочихме към тази вечна творба. Играта на актьорите- самодейци бе аплодирана неколкократно от публиката. Това е признание за нашия труд”, сподели след премиерата Иво Русев. Режисьорът благодари от името на всички за моралната и финансова подкрепа на кмета на община Стрелча Иван Евстатиев, без която представлението нямаше да бъде възможно.

„Благодаря за всеотдайността на целия колектив, който реализира  постановката. За мен бе изключително важно самодейността в Стрелча отново да се възроди. Сред нас тази вечер бяха и много гости на града, което е показателно за интереса към това, което правите.”, каза след представлението кмета Иван Евстатиев.

Със съдействието на Кмета на община Стрелча театралната самодейност на града бе възстановена през миналата година с постановката „Старо село накрай града”.

Представлението ще бъде играно и  на 23- ти май 17.00 и 20.00 на сцената на НЧ „Просвещение”.

Гераците


Новина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.98 )