· ОУП
Община Стрелча и НУ "П. Хилендарски" ще отбележат Световния ден на рециклирането на отпадъци съвместно с "ЕКОПАК България"
вторник 09 март 2021 - 16:10:01

На 17 март 2021 година – Световния ден на рециклирането, Община Стрелча и  НУ „Паисий Хилендарски“ със съдействието на „ЕКОПАК” България,  организират поредица от мероприятия, посветени на разделното събиране на отпадъци.


От 11:30 часа в „Час на класа” за учениците от началните класове са предвидени  беседи и видео урок на тема “Събирай и изхвърляй разделно”, чрез който децата ще научат за ползите от разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране.
Съпътстващи мероприятия за Световния ден на рециклирането са изложба на предмети и костюми, изработени от отпадъчни и рециклирани материали и изложба от рисунки по темата, подготвени от възпитаниците на НУ „Паисий Хилендарски”.
Учениците от 1 до 4 клас ще имат възможност да демонстрират усвоените  знания за рециклирането на отпадъци в образователната игра „Изхвърли в правилния контейнер“, която ще се проведе след часа на класа.
За стимулиране на отговорното и полезно разделно събиране, организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки, която обслужва цветните контейнери в община Стрелча - „ЕКОПАК” БЪЛГАРИЯ ще подари книжка по темата на всяко дете, което предаде за рециклиране поне 5 кг хартия.
 
 
eko20210309.jpgизглед за печат създай pdf с тази новина
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията залегнали в GNU GPL Лиценза.