Новина: НУ „Паисий Хилендарски” със съдействието на община Стрелча и „ЕКОПАК България” отбелязаха Световния ден на рециклирането с поредица от мероприятия
(Категория: Актуално)
Публикувано от admin
сряда 17 март 2021 - 19:22:21


retsikl20210317a.jpg
Община Стрелча и НУ „Паисий Хилендарски” отбелязаха Световният ден на рециклирането – 17 март. Началото на своеобразния екологичен празник бе поставен с експонирането на атрактивна изложба, посветена на рециклираните материали, подготвена от учениците със съдействието на учителите и родителите на децата.

retsikl20210317.jpg
 
Под ръководството на директора на НУ „Паисий Хилендарски” г-жа Иванка Илиева и класните ръководители бяха проведени беседи и видео уроци, в които малките възпитаници на стрелчанското начално училище придобиха знания за необходимостта от разделното събиране. В подготвените мултимедийни  презентации се отличиха Ивайла Дякова, Атанас Нешев, Калина Белухова и Кристиана Кацарова.
 
Отлично впечатление на гостите на празника направиха експонираните табла по коридорите на училището от клуб „Млад еколог”.
 
В деня на световния празник на рециклирането най-малките възпитаници на НУ „Паисий Хилендарски” – децата от подготвителните групи с ръководители Мария Иванова и Латина Караджова поздравиха всички присъстващи с песни и стихове на екологична тематика.
 
Усвоените знания учениците представиха в практическо занятие със съдействието на „ЕКОПАК България” . Точно в 11 часа на 17 март 2021 г. с много настроение малчуганите на началното училище  предадоха за рециклиране 14 контейнера събрани  хартиени и картонени отпадъци. В следващите дни те ще предадат и събраните от тях пластмасови и метални отпадъци.
 
В края на празника, посветен на екологията всички деца получиха книжка от  „ЕКОПАК България”, която разкрива ползите от разделното събиране.

Днешната инициатива бе част от стратегията на Община Стрелча за формиране на екологично съзнание и навици както у подрастващите, така и у възрастрното население на общината.
 
retsikl20210317b.jpg
 
retsikl20210317c.jpg
 
retsikl20210317d.jpgНовина от Община Стрелча
( http://www.strelcha.bg/news.php?extend.2926 )